La meva llista de blogs

dimarts, 24 de gener del 2012

Bugada general

Si un dia m'he de quedar tancat tota una nit per accident dins d'un negoci, que sigui en una drogueria. No sé com explicar-ho. Té un magnetisme que m'empeny portes endins i m'obliga sense remei a impregnar-me del seu univers d'olors en suspensió. Almesc, dissolvent, sabó de Marsella, aiguarràs. Batibull olfactiu en boja efervescència a un pam de tornar-se físic. Sovint penso que només hi falten unes fades voleiant enlaire, una música de Paolo Conte i una veu de fons escopint de mala gana paraules en francès perquè la botiga sencera es converteixi en un flascó enorme del millor perfum.

Quina mística, el droguer. De petit el veia com una mena de fetiller de conte. Coneixedor ancestral de metzines, dosificador metòdic de químiques i pólvores multicolors. Mag de la taca impossible. Flagell implacable de les aigüeres embossades.

Malgrat que la meva nostàlgia sentimental flueix per les botigues de barri, saber que una de les principals cadenes de drogueria alemanyes acaba d'entrar en fallida m'ha posat en guàrdia. I m'he fet aquesta pregunta: com poden perdre terreny amb tant de drap brut campant? És per això que vull reivindicar-ne la vigència i plantejar noves vies de negoci.

Ja no parlo d'un blanquejador de diners, que també seria útil i requerit. Sinó més aviat del futur que veig en alguna fórmula per protegir els bitllets de la humitat un cop els retirem dels bancs i tornin a sota de la rajola d'on mai s'haurien d'haver mogut. Un remei contra els estralls de les arnes tampoc aniria gens malament. Llevataques especials per expedients presumptament impecables. L'impuls definitiu per les drogueries veu la meva ingènua esperança en la justícia. Perquè quan deixen de regalar-te un vestit per cada dia de l'any, bé que et comences a plantejar una bugada general. Per mi, centrifuguem-ho tot.

2 comentaris:

  1. EXCEL.LENT ARTICLE!només afegiria que, a l'hora de centrifugar que sigui amb un programa d'aquests que fan encongir tot i deixen les peces petites, petites...inservibles. Cal renovar el vestuari.

    ResponElimina
  2. Exacte! I aleshores en podríem fer draps. Nets en aquest cas. Per cert, ja has pogut comprovar quant ingènua era la meva confiança en la justícia per impulsar les drogueries fent setge als vestits regalats...Com a mínim per ara!

    ResponElimina