La meva llista de blogs

dijous, 19 de gener del 2012

Individus alfa

Qui més qui menys ha topat amb un individu alfa en algun moment de la vida. Fins i tot estic segur que algú de vosaltres ho ha estat i ara dissimula mig somriure. Parlo de líders naturals, carismàtics. Del capità de l'equip de beisbol i de la cap d'animadores. Del delegat de classe i del campió en expulsions. De John Wayne i d'Ivanhoe, com defineix brillantment Yasmina Reza a Un Déu Salvatge.

No són necessàriament uns milhomes despietats amb el rècord mundial en rots per minut. Ni cal que donin un tracte agropequari als seus subordinats per guanyar-se el rang. Té més a veure amb la seva capacitat d'influència i seducció. Fan que vegis com un privilegi que et demanin un bolígraf. O que et facin còmplice d'una barrabassada que et posa en risc el bon nom. Si considera que has ser la meitat de triomfador que ell, tindràs el luxe de lligar-te una quarta part de les noies que descarti. Però si no li agraden les teves orelles aconseguirà que sigui Walt Disney qui et bategi.

Doncs ara es veu que als individus alfa d'institut els han sortit competidors. Ja no es diuen John Wayne ni van a cavall malgrat que podrien fer-ho per la seva condició de tres mosqueters. Standard & Poors, Moody's i Fitch són els graciosos de la classe. Els anomenem agències de qualificació quan es dediquen a fer tot el contrari, desqualificar-te. Que si tu et fas amb Irlanda jo no et parlo. Que si Grècia és una cutre i mira com vesteix. Que si Espanya és com elles però de moment la convidem al cine que així ens deurà un favor. Us ho juro per Snoopy, per Snoopy.

3 comentaris:

  1. i si no he entès malament al teu jefe durant aquest matí (estava encara entre somnis), els del FMI ens demanen, d'acord a aquestes males notes que hem tret, que fem lo favor de solucionar ja mateix això de les autonomies (som uns autonoms depenents, no ho oblideu), i que hem de retallar urgentment despeses en salut i educació. La punta de la fava els retallaré jo, a aquests demagogs.

    ResponElimina
  2. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...són aquestes mateixes les agències que al maig del any passat van qualificar amb EXCEL.LENT la gestió de la caixa de galicia?? Recordeu que aquesta caixa, al cap de dos mesos ( al setembre del mateix any) va fer fallida de manera estrepitosa...No tinc cap dubte de que aquestes agències,igual que el món polític en general estan a les ordres del amos dels mercats financers i fan i desfan segons bufa el vent...o sigui, mers integrants del món dels titelles.

    ResponElimina
  3. Exactament! Un FMI que ara busca sota les pedres mig bilió a mig termini per poder fer nous crèdits amb condicions sagnants. I sí, quan arribi el moment de practicar-los la mutilació que comentes no quedaran quiròfans per intervenir-los. Com a mínim públics;)

    Sí, Caixa Galícia va passar. Com ho van fer els bancs irlandesos a les proves de resistència...Indignem-nos una mica més : les entitats que reben la qualificació paguen milions a aquestes agències perquè ho facin. L'individu alfa de l'institut com a màxim et robava l'entrepà de l'hora del pati...

    ResponElimina