La meva llista de blogs

dijous, 19 d’abril del 2012

Resistència passiva

Respireu tranquils. Sembla que després d'un parèntesi d'incertesa podrem continuar resistint passivament als embats de realitat. El món s'està tornant tan convuls que fins i tot la nostra militància obstinada de mans esteses s'eleva a crisi d'Estat. I poca broma perquè la creativitat prohibitiva ha posat a prova dos ministres embrancats en una demostració de múscul del tot testosterònica. Que jo la prohibeixo més llarga que tu. Mitja tita.

S'ha dit que un enduriment de la llei com el que temptejaven els nostres ministres més actius hauria convertit en criminals personatges idolatrats de la talla de Ghandi i Jesucrist. I no em vull imaginar la sort de bona part del planeta si ens fossin contemporanis i tinguessin comptes de Twitter activats. Hauria estat molt difícil resistir-se a retuitejar el natzarè quan piulés que a ell el que li agrada quan el tusten a la galta és oferir immediatament l'altra. O no mencionar el líder indi un cop aixecat en trending topic per allò que amb l'ull per ull tot el món acabarà cec. Un clic i ja tindríem la brigada antipassius al clatell.

Per un moment he pensat que prohibir una actitud passiva només podia buscar l'objectiu de voler trobar-nos al cap del carrer amb l'activitat més temerària per aconseguir motius de represàlia. Però després he recordat un acudit d'aquells dolents però amb missatge. Diu que és un nen que torna a casa i explica tot penedit als seus pares que ha punxat les rodes al professor de mates. Quan tornen en sí després del xoc la criatura somriu i els tranquil.litza. Que no, que era broma, que només ha suspès un parcial de llengua. Teràpia de xoc. Primer la dic grossa i aleshores qualsevol rebaixa serà glòria.

De tota manera i sense ànim d'entrar en jocs semàntics d'aquells que s'aguanten amb pinces val a dir que no tindria cap sentit condemnar un domador perquè el lleó està massa ben ensinistrat. Disculpes monàrquiques, urgències petrolieres, casinos i amnisties fiscals. Si això nostre no és resistència passiva i de quatre grapes que baixi Ghandi i ho piuli. I després el retuitegem, que encara ens surt gratis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada