La meva llista de blogs

dimecres, 29 de febrer del 2012

Desconcert bixest

Hi ha propines que t'arriben cada quatre anys. No em refereixo a les eleccions, més classificables en allò de cornut i pagar el beure. Més senzilles que la il.lògica democràtica són les lleis del sistema solar. Estem farts d'aixecar-nos amb el peu esquerre i lamentar-nos que determinat dia i les seves circumstàncies eren prescindibles. L'ordre còsmic se'ns avança i ja ens ho resta. No hem de patir per res. Llàstima que ens ho torni per quatriennis i sempre en 29 de febrer. Vulguis que no, es perd el factor sorpresa.

No veig la necessitat d'espatllar l'aniversari als nascuts en any bixest. Ni de perjudicar la resta de mortals que hem d'aguantar la broma periòdica pels telenotícies del granadet de quaranta que somriu a càmera i diu que en té deu. A mi no m'ajuda. I si puc fer una petició a l'amo d'aquest casino demanaria que el dia que ens deuen ens el tornin com un segon dissabte en una setmana triada a l'atzar. Així, sense avisar. Com quan trobes un bitllet de vint a la butxaca d'uns pantalons oblidats.

Mentre això no passi, proposo que aprofitem aquesta informació privilegiada del calendari. Per exemple, acordem que la prima de risc, l'Euríbor, les comparacions del català amb el mandingo, i el posado de la Obregón es publiquin sempre en 29 de febrer. Són quatre anys de no patir. Ara, després tot s'acomula el mateix dia i riu-te'n tu de la propina.

L'habilitat dels cervells privilegiats no té límits i fins i tot se m'han avançat en la picaresca. Algú va decidir que el 29 de febrer havia de ser el Dia Mundial de les malalties rares. Preocupacions intermitents. Desconcert de traspàs.

2 comentaris:

  1. Mira,jo proposo que la propina sigui personal i al gust de cadascú. Per a mi, em trio el 32 de maig i així m'asseguro un dia més de primavera...

    ResponElimina
  2. M'agrada! I la teva opció equival a dos divendres, en el cas d'enguany. Bona tria!

    ResponElimina