La meva llista de blogs

dimecres, 1 de febrer del 2012

Doble mitjó

Diuen els habitants d'Oymiakon, a la Sibèria oriental, que al seu poble hi fa tant fred que quan parlen se'ls congelen les paraules i els cauen al terra. Com si anessin escopint glaçons en un karaoke de lletres físiques on la pantalla és un cel a quaranta graus sota zero. O sigui, que no és qüestió d'anar pronunciant paraules amb lletres incisives o tallants. No fos cas que se'ns clavin als peus, en el millor dels supòsits. I aquest és el primer consell pels pròxims tres dies. Com que l'onada de fred que ens ha de visitar a partir d'avui prové de latituds eslaves jo de vosaltres intentaria parlar tota l'estona amb monosíl.labs i en minúscula. No us feu els valents. Ho tenim ben fàcil. Millor dir quin fred fa (estalviem-nos la trepanació involuntària que ens podria valdre el signe d'admiració) que CARDA UNA RASCA QUE ESQUERDA ELS ROCS! Estic segur que, després d'aquesta última frase, quedaríem colgats irremissiblement sota una muntanya de gel i necessitaríem l'ajuda dels bombers.

A l'espera de protegir-nos davant de possibles talls, blaus i dislocacions verbals, les hores prèvies a la gebrada siberiana ens deixen algunes escenes que són per congelar. El gel és a la vida allò que el pause és al comandament a distància. I jo el premeria amb força per donar ales a la hilaritat en el moment que tot un conseller d'Interior recomana "doble mitjó" per sobreviure aquests dies. Que és entranyable, ell. Recorda la iaia patidora perquè correm descalços pel pis o sortim al carrer amb els cabells sense esbandir. Gràcies, Felip. No vull ser agosarat però ara faré un pas més enllà al consell oficial i m'atreviré a proposar "doble guant" per qui acusi més el fred a les mans.

Per cert, parlant de declaracions sota zero, compte amb el que hàgiu dit els minuts previs a la glaçada. La mateixa llegenda eslava que us explicava abans assegura que a la primavera, quan torna el bon temps, l'aire comença a parlar i posa al descobert les converses i murmuracions que havien quedat congelades pel fred siberià. Una cosa així com un micro obert però amb retard. A veure si ara resultarà que el president va convocar la vaga general abans de la gelada de l'any passat, quan era a l'oposició. Enigma resolt.

2 comentaris:

  1. esperem que Jökulsárlón no congeli de per vida EL LÍO... res de doble mitjó, leotardos, que sinó ses coses modernes s'acaben enfadant molT

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estarem pendents del desglaç per escoltar noves perles d'aquest president que és una mina de les paraules descongelades:-)
      que les coses modernes no se'ns enfadin! cent frigories, només?

      Elimina