La meva llista de blogs

dijous, 8 de març del 2012

Blau pinya

Si perseveres, canvies la realitat. A les portes d'una vaga general podria ser un bon eslògan per esperonar tropells d'emprenedors amb intencions plenes d'òxid i les maletes fetes. Però la meva referència al canvi es mou més pels camins de la manipulació acceptada. Estem d'acord que les pinyes no són blaves. Però arriba una marca de caramels, pinta l'envoltori per idenfiticar el seu sabor més tropical i tots som carn de sinestèsia. Fins i tot el contagi va arribar a un dels gelats més populars dels anys vuitanta, amb forma de tauró i records olfactius també a pizza hawaiana.

De la mateixa manera que les pinyes blaves, la perseverança ha fet també que aquest sigui el color inquietant i més freqüent de les demostracions escatològiques dels anuncis de compreses. Una mena de mecanisme per intentar canviar una realitat incòmoda amb una mentida inisistent que busca l'acceptació.

Per sort hi ha pinyes que, per més blaves que les pintin, no hi ha qui se les empassi. Plantejar que el model d'immersió lingüística de les escoles del país és un problema passa del blau al groc més vergonyós. I haver-ho de justificar davant d'un tribunal situa la dreta de tornada a la caverna de color gos com fuig.

Faré una prova al més pur estil d'astre intercomarcal de la plana de Vic, a veure si involuciono la ciència: la Terra és plana, ho sap tothom.

4 comentaris:

  1. ACRÒSTIC BLAU PINYA

    Berracos,
    la Terra és plana, ho sap tothom.
    A ver si no...
    Un día se habla y otro se entiende.

    Plana Tierra.
    iridiscente
    Nada para ver lo que no hem de fer
    y hay que hacer con este
    acróstico comarcal y pinçat.

    ResponElimina
  2. sort que els barrufets eren blaus però comunistes; necessito un contrapunt que em dissocii el blau pantone que tan estimo de tanta pudor de faixa...

    ResponElimina
  3. Donde dice Berracos... debió decir Verracos.
    ¡Falso acróstico!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amic, jo crec que mereixes l'indult ortogràfic. Gran acròstic!

      I anònim del pantone, serveixi el nostre prisma com a contrapunt. Ens contaminaran els colors però no la nostra manera d'entendre'ls!

      Elimina